A hazai blue chipek délnek vették az irányt, tíz órakor a Matáv 6, a Mol 20, az OTP 35, a Richter pedig 295 forintos mínuszban volt. Elemzők szerint a magyar tőzsdére nem gyakorol komolyabb hatást az orosz államadósság felminősítése. A régió részvényárfolyamait meghatározó nagy alapok ugyanis az utóbbi hónapokban ettől függetlenül is egyre több pénzt hoztak ide. Eddig elméletben csaknem ezer forintot nyertek részvényenként a Mol vezetői ösztönzési rendszerének kedvezményezettjei a társaság tegnap lezárult átváltoztatható kötvényprogramján. A társaság összesen 12 milliárd forint értékben bocsátott ki 10 milliós kötévnyeket, melyek mindegyike 1779 részvény átváltására jogosít. Augusztusban 402 millió euró hiánnyal zárt a folyó fizetési mérleg, a szezonális hatások kiszűrésével számított deficit 157 millió euróval nagyobb az előző havinál - közölte az MNB. Bizalmas megbeszéléseket folytat a Magyar Nemzeti Bank az Európai Központi Bankkal - írja mai számában a Világgazdaság. A tárgyalások fő témája Magyarország csatlakozása az euró előszobáját jelentő ERM-II rendszerhez. Egy év alatt 5,2 százalékkal emelkedett a mezőgazdasági termékek árszínvonala. A burgonya közel 50 százalékkal drágult, olcsóbb lett viszont a hús - adta hírül a KSH. A növénytermesztési termékek ára 10 százalékkal emelkedett, A vágóállatok termelői ára 10,6 százalékkal elmaradt az előző évi január-augusztusitól. Az első nyolc hónapban 7 százalékkal csökkent a külföldi vendégek által magyar szállodákban eltöltött éjszakák száma. A magyarok ugyan 2 százalékkal többet laktak hotelben belföldön, ám a szállodák bevétele 2002-höz képest ezzel együtt is egy százalékkal visszaesett - adta hírül a KSH. A Versenyhivatal szerint tisztességtelen árakat alkalmazott Tokajban a DKTV kábeltévé-szolgáltató, ám mégsem szabott ki pénzbüntetést a cégre. Tavaly márciusban négy Tiszafüred térségében működő sütőipari cég előre egyeztetett áremelést hajtott végre, ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyt korlátozó magatartás miatt 500 és 600 ezer forintos bírságokat szabott ki rájuk. Az idei hatmilliárd forint után a költségvetési törvény tervezete szerint 2004-ben 3,7 milliárd forint támogatást kapna a nem díjas sztrádaszakaszok üzemeltetésére és fenntartására az Állami Autópálya Kezelő Rt.. A General Electric júliustól októberig 4 milliárd dollárnyi profitot termelt, ami ugyan 100 millióval elmarad az egy évvel korábbitól, de egybeesik az elemzői előrejelzésekkel. Az eredményből egy részvényre 40 cent jut. A cég a gyorsjelentés publikálásával egyidőben bejelentette, 9,5 milliárd dollárért felvásárolja az orvosiműszer-gyártással foglakozó Amersham nevű céget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!