Az USA fogyasztói bizalmi indexének mai közzététele előtt erősödnek az aggodalmak, melyek szerint a nagy kitörés keresleti oldalról esetleg nem eléggé megalapozott. A dollár jelentősen gyengült az euróval szemben és egy kicsit veszített értékéből a jennel szemben is. Az európai tőzsdeindexk emelkednek, a prímet a távközlési papírok viszik, amelyeknek jót tett, hogy a Vodafone a várakozásoknál jobb eredménnyel rukkolt elő, ráadásul idei évre vonatkozó várakozásai is meggyőzőek. Az FTSE 100 0,5, a CAC 1,2, a DAX 1 százalékkal erősödött. A BUX nem követi az európai trendet, az index 3 pontos emelkedést mutat. A távközlési hossz nálunk is látszik, a Matáv 6 forinttal drágult. Erősödött az OTP és a Richter is 17, illetve 5 forinttal, ugyanakkor az MOL lefelé húzza az indexet 75 forintos gyengülésével.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!