DÉLELŐTTI ÖSSZEFOGLALÓ

A nagyvállalatok profitkilátásait övező aggodalmak lenyomták az amerikai indexeket. A Dow Jones ipari átlag 122,7 ponttal (1,2 százalék) 9981,6 pontra, a Nasdaq Composite 9,27 ponttal (0,9 százalék) 1074,6 pontra, az S&P-500 pedig 9,32 ponttal (0,56 százalék) 1652 pontra süllyedt.
Máté Dániel, 2002. május 29. szerda, 10:09

Az amerikai lejtmenetben az játszotta a főszerepet, hogy a fogyasztó kiadásokról és a fogyasztói bizalomról közzétett adatok elmaradtak a várakozásoktól, így a kisebb vállalati profitoktól való félelem felerősödött.
A tokiói tőzsde irányadó indexe, a Nikkei-225 0,7 százalékos veszteséggel, 11853 pontra süllyedt, amiben a brókerek szerint a Wall Street gyengélkedése mellett szerepet játszott az ipari termelés vártnál kisebb bővüléséről közzétett adat, mert mérsékelte a gyors fellendülést várók optimizmusát.
Az európai tőzsdeindexek veszítettek értékükből ma délelőtt. A legnagyobb vesztes a DAX, a frankfurti index 0,6 százalékkal áll tegnapi záróértéke felett. A Footsie 0,3, a CAC 0,1 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK