Magyarországon az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2002 áprilisában 4,5 százalékkal, az év első négy hónapjában pedig 1,3 százalékkal nőtt - derül ki a KSH előzetes adataiból. A termelés volumene a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított index szerint áprilisban az előző hónaphoz képest 2,6 százalékkal, az előző év azonos időszakához viszonyított, munkanaphatástól tisztított index alapján pedig 0,3 százalékkal csökkent. Előzetes adatok szerint idén az első negyedévben – 2001 decemberéhez képest – a kiskereskedelmi üzletek száma 419-cel, 0,3 százalékkal emelkedett, ami kismértékben meghaladta az előző év azonos időszakában megfigyelt növekedést. Az üzletszámbővülés 7 ezer új üzlet nyitásának és 6,6 ezer megszűnésének egyenlegeként jött létre. 2002. március 31-én, 109 ezer 900 gazdasági szervezet 161 ezer kiskereskedelmi üzletet működtetett Magyarországon. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem változtatja meg inflációs céljait, azaz ez évben 5,5 százalék alatt várja az év végi inflációt, 2003 decemberében pedig 4,5 százalék alatti pénzromlást valószínűsít – mondta tegnap Járai Zsigmond egy szakmai rendezvényen. A jegybank elnöke optimista annak kapcsán, hogy megteremthető a kormány gazdaságpolitikája, illetve a jegybank monetáris politikája közötti összhang, hiszen a kormány és a jegybank is erős magyar gazdaságot tűzött ki célul. Emellett mindkettő szeretné elérni, hogy az ország minél előbb belépjen az Európai Unióba, majd a lehető legrövidebb időn belül az eurózónába is. Tizenhétre emelkedett a halálos áldozatok száma - negyven sebesült mellett - , miután egy pokolgépes autó felrobbant egy autóbusz mellett Izraelben. A merénylet helyi idő szerint hét óra körül, csúcsforgalmi időszakban történt a Megiddo melletti csomópontnál, Haifa, illetve a palesztin igazgatású Dzsenín közelében. A hír vélhetőleg a részvénypiacokra is lesújtó hatással lesz, főleg az USA-ban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!