Az Oracle Corp. a kritikus piaci helyzet ellenére a május 31-én zárt negyedik negyedévi eredményekkel kapcsolatban nem fog profit warningot kibocsátani. Az amerikai WorldCom Inc. távközlési cég bejelentette, hogy a veszteséges működés miatt kiszáll a mobil telefon- és adatszolgáltató üzletágból. Az első négy hónapban a kivitel értéke 2893 milliárd forintot, míg a behozatalé 3149 milliárd forintot tett ki. Az export értéke nem változott, a behozatalé pedig 3 százalékkal csökkent a 2001. év azonos időszakához képest. A Nestlé Waters május 27-én zárult vételi ajánlatával megszerezte az egykor a BÉT-en forgó Kékkúti Ásványvíz Rt. részvényeinek 97,16 százalékát és élni kíván a kiszorítási jogával, azaz maradék külső részvényesek papírjait 10,906 dollárért, ma közzétett egyoldalú nyilatkozatával megvásároltnak tekinti. A Matáv 4 milliárd forinttal megemelte a száz százalékos tulajdonában álló internet szolgáltató, az Axelero Rt. jegyzett tőkéjét, valamint az Axelero két felsővezetője bekerült a társaság igazgatóságába.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!