DÉLELŐTTI ÖSSZEFOGLALÓ

Az Intel lefelé módosított várakozására masszív eséssel reagáltak a vezető nemzetközi részvényindexek, ám a mutatók később - az amerikai munkanélküliségi ráta váratlan csökkenését követően - mérsékelték veszteségeiket. A DJIA 35 ponttal 9589,67 pontra, a Nasdaq 19,4 ponttal 1535,48-ra gyengült. Ma délelőtt az európai tőzsdék emelkedéssel nyitottak, a FTSE 0,6, a DAX 0,7, a CAC pedig 1,14 százalékkal erősödött.
NAPI, 2002. június 10. hétfő, 10:10

A német kiskereskedelemi forgalom áprilisban 2,4 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest, míg 1,9 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Az elemzők havi 0,3, év/év alapon 0,6 százalékos csökkenésre számítottak.
Minimális mértékben, 0,1 százalékkal nőtt az olasz GDP az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Ez 1997 első negyedéve óta a legalacsonyabb növekedés. Az Olasz Statisztikai Hivatal végleges adatai szerint az előző negyedévhez képest az emelkedés 0,2 százalékra rúgott.
A Murdoch érdekeltségű News Corporation veheti meg a Vivendi Universal-hoz tartozó olasz Telepiu fizetős televízió csatornát - jelentették be a hétvégén az érdekelt felek. A másfél milliárd eurós vételárat (aminek fele hitelátvállalás) a Vivendi adósságainak csökkentésére szeretné felhasználni. A másfél millió előfizetővel rendelkező Telepiu egyébként a hivatalosan a Canal+ televíziós csoport érdekeltsége volt eddig, és az olasz tv adta a Canal+ veszteségeinek mintegy kétharmadát.
A forint kismértékben erősödött ma reggel a bankközi piacon, a sáv erős oldalán, a centrumtól 12,52 százalékon jegyzik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK