Tavaly novemberében folytatódott a kiskereskedelmi eladások év eleje óta tartó dinamikus emelkedése. A jármű- és üzemanyag-forgalom nélkül kiskereskedelmi értékesítés volumene novemberben 7,4 százalékkal, az első tizenegy hónapban 8,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Bokros Lajos a jegybank függetlensége mellett áll ki az Élet és Irodalom című hetilap ma megjelenő számában. A volt pénzügyminiszter, a Világbank igazgatója szerint hiba pusztán a jegybankot okolni a gazdasági visszaesésért, és nem törődni a költekező költségvetés, és a túlzottan gyors béremelések következményeivel. Újabb, összesen kilenc hónap haladékot kaptak a kormánytól azok a vállalkozók, akik még nem váltották ki telephelyengedélyüket. A kérelmek új benyújtási határideje 2003. június 30. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a gyógyszerpiaci szabályozás átalakítását javasolja a kormánynak. Eszerint mérsékelni kell az állam befolyását, és piacfelügyeleti hatóságra bízni az ár- és támogatási rendszert - írja a Népszabadság. A vitaanyag lehetővé tenné a patikák közötti árversenyt. A javaslatokat a gyógyszerészek nem fogadták örömmel. Az üzleti kommunikációs chipeket gyártó Broadcom elnök-vezérigazgatója bejelentette lemondását, miután a társaság közel kétmilliárd dolláros veszteséggel zárta elmúlt negyedévét. A társaság vesztesége főleg a korábbi akvizíciók leírása miatt hízott meg ennyire. A részvény több mint nyolc százalékkal esett a zárás utáni kereskedésben, az Instineten. A német Porsche AG jelentősen növekvő nyereségről számolt be most zárult üzleti első félévében. A gazdasági pangás miatt gyengélkedő autóiparban üde színfoltot jelent a sportkocsi-gyártó, amelynek adózás előtti nyeresége 18 százalékkal 185,1 millió euróra emelkedett az előzetes számok szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!