DÉLELŐTTI ÖSSZEFOGLALÓ

A hagyományos gazdaság európai tőzsdéi együtt emelkednek, a Footie a Dax és a CAC egyaránt 0,9 százalék körüli erősödést mutat, a techMark 1,6 százalékkal javult. Az amerikai futures indexek szerény emelkedést mutatnak, azt követően is, hogy a DJI tegnap 2 százalékkal, Nasdaq pedig 2,8 százalékkal erősödött zárásra. Az euró nagyot esett a dollárral szemben, leendő pénzünkért most 0,8779 dollárt kell adni.
Máté Dániel, 2001. november 14. szerda, 10:00
Fotó:

A ma megjelent gyorsjelentések többsége csalódást keltett, egyedül az OTP muzsikált jobban a harmadik negyedévben, mint azt a piac várta. Az Egis, a BorsodChem és a NABI eredménye jócskán elmaradt a várakozásoktól, de alulteljesített a Graphisoft, és a Fotex is.
Csehországban a vártnál sokkal jobban növekedett a kiskereskedelmi forgalom, Lengyelországban viszont jövőre aligha lesz érdemi növekedés, miután az alsóház jóváhagyta az adótörvények jelentős szigorítását. Németországban DIW gazdaságkutató intézet olyan jelentést tett közzé, amely szerint a német GDP az év egészében 0,7 százalék alatt marad, a harmadik negyedévben pedig kismértékben zsugorodott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK