DÉLELŐTTI ÖSSZEFOGLALÓ

Veszítenek értékükből az európai tőzsdeindexek, de a helyzet nem észes. Legjobban CAC esik 0,5 százalékkal a Footsie és a DAX csökkenése 0,1 százalékon belüli. Az euró erősödött a dollárral szemben, most 0,885 dollárt kell adni egy közös valutáért.
Máté Dániel, 2001. november 16. péntek, 09:50
Fotó:

Az amerikai tőzsdék vegyesen zártak, a jó munkanélküliségi adatok miatt felfelé tartó hagyományos piacok indexeit azonban visszatartotta az olajpapírok gyengülése. A DJIA 0,5 százalékkal emelkedet a Nasdaq viszont egy rossz vállalati hír miatt 0,1 százalékkal csökkent. Ez utóbbi jelenség ma valószínűleg nem ismétlődik meg, a piac egyik kedvence, a Dell ugyanis a várakozásoknál jobb eredményt tett közzé, és Michael Dell is optimistán nyilatkozott.
A Globus az IGLO márkanév alatt belép a fagyasztott zöldségek piacára. A Grabo határidős kereskedését néhány lejáraton felfüggesztette a BÉT. A Pick legközelebbi közgyűlésén bevonják a cég saját részvényeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK