Az eurózónában tavaly augusztus óta először nőtt a szolgáltatószektor üzleti aktivitása, minthogy a decemberi 49,2 pontról 51 ponta emelkedett a szektor PMI-je, átlépve a kritikus 50 pontot. Tavaly a kormány 4,5 százalékos célkitűzésénél nagyobb mértékben, 4,9 százalékkal bővült a GDP Bulgáriában. Januárban valószínűleg 4,3 millió főre emelkedett Németországban az állástalanok száma. A Deutsche Telekom cáfolta azokat a lapértesülésket, amelyek szerint mégis megtartaná kábeltévé érdekeltségeit, ha a versenyhatóság nem járulna hozzá az amerikai Liberty Mediával kötendő üzlethez. A DT árfolyama 1 százalékkal, 15,75 euróra süllyedt, ami szeptember 21. óta a legalacsonyabb. Januárban mintegy 50 ezerrel csökkent a Cesky Telecom előfizetőinek száma, vagyis a Csehországban működő vezetékes telefonállomások másfél százaléka szűnt meg. Magyarországi termelékenység jelenleg 42 százalékkal marad el az uniós átlagtól, míg a bérszínvonal csaknem 60 százalékkal. A RAX bevezetési szabályai változtatása nyomán az eddigi 17 helyett 13 részvény szerepel majd a RAX kosarában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!