A hazai blue chipek közül az OTP 15, a Richter 5 forinttal gyengült, míg a Matáv 8, a Mol pedig 30 forinttal erősödött. A vártnál jóval magasabb államháztartási hiány nyomán délelőtt esett a forint, az euróval 266, a dollárral 232 körül folyt a kereskedés a bankközi devizapiacon. Délre erősödött a hazai fizetőeszköz, az euró jegyzése már 264 alá került. Külföldi elemzők szerint akár 270-280-ig is felszökhet az euró jegyzése, ám ennek ellenkezője is megtörténhet. A PM szerint főként egyszeri hatások dobták meg az áht-hiányt. A kormány beismerte, hogy hibázott a sáveltoláskor, s egy hárompontos tervvel állítaná vissza a piaci bizalmat. A Deutsche Bank eladásra módosította a repülőgép-hajtóműveket gyártó brit Rolls-Royce Group részvényeinek ajánlását - jelentette a CBSMarketWatch. A hazai importőr végre megadta a Mazda RX-8 sportautó árait. Az autó a legolcsóbb sportkocsi lesz a magyarországi kínálatban, de sajnos csak kevesebb, mint két tucat autó érkezik majd az őszi magyarországi premier után. Az alapmodell 7,5 millió forintba kerül. Arra való hivatkozással, hogy az elkövetkező 1-2 évben éves szinten 2 százalék alat maradhat az infláció, a svéd jegybank negyed százalékponttal 2,75 százalékra csökkentette az alapkamatot. A svéd központi bank az idén már harmadszor hajtott végre kamatvágást, egy hónapja 50 bázisponttal enyhített. A Microsoft mintegy tíz milliárd dollárt tervez kifizetni rendkívüli osztalék címén részvényeseinek - állítja az egyik francia gazdasági lap, amely szerint a szoftvergyártó részben a gyengélkedő árfolyam miatt kompenzálná tulajdonosait. A néhány napja bekövetkezett egyesült államokbeli eset után egy japán, már tavasszal végleg leállított atomerőműben is tűz ütött ki, amit később sikerült megfékezni. A balesetben nem sérült meg senki. Az amerikai kormány 25 millió dollárt fizetne olyan információkért, amelyek a volt iraki diktátor hollétére vonatkoznak - jelentették be csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!