Reggel még az optimizmus uralta az európai tőzsdéket, különösen a távközlési részvények lendültek neki, miután a Vodafone a vártnál jobb eredményekkel rukkolt elő. Az optimizmus azóta alábbhagyott, a vezető indexek a kora déli emelkedésük felénél tartanak, sőt a Footsie, csekély - 7 pontos - csökkenésbe váltott. A Dax 0,4, a CAC 0,8 százalékos emelkedést mutat. Az amerikai futures indexek emelkednek, az S&P 0,22, a Nasdaq ,45 százalékkal nőtt. Az euró ma délelőtt csúcsokat döngetett, de a kiskereskedelmi adatok megjelenése után 0,9260 dollár alá esett. A BÉT-en a Bux a kezdeti emelkedés után több mint 1 százalékos esésbe váltott. s jelenleg 91 ponttal marad tegnapi záróértéke alatt. A Matáv 0,7 százalékkal, a Mol több mint 2 százalékkal, az OTP és a Richter pedig csaknem 1 százalékos csökkenést szenvedett el.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!