DÉLI ÖSSZEFOGLALÓ

Az európai tőzsdéken csökkent a lelkesedés a délelőtt folyamán, a FTSE 0,16, a DAX 0,32, a CAC pedig 0,81 százalékos emelkedést mutat, vagyis kevesebbet, mint nyitás után. A BUX 40 pontos emelkedéssel 8018 ponton áll. A forint kissé erősödött a bankközi devizapiacon, jegyzése 12,59 százalékon áll a sáv erős oldalán. Egy euró 241,30/40, egy dollár 255,20/30 forint.
NAPI, 2002. június 10. hétfő, 13:02

A Synergon Rt. informatikai beszállítói keretszerződést írt alá az egyik nagy magyar kereskedelmi bankkal. Első lépésként a bank magas biztonsági követelményeknek megfelelő biztonságtechnikai rendszert rendelt meg 100 millió forint körüli értékben. Ugyancsak a társasághoz kötődő hír, hogy a korábbi kommunikációs igazgató, Keszthelyi András a Kormányzati Kommunikációs Központ igazgatójaként tevékenykedik a jövőben.
Az Önszabályozó Reklám Testület etikai ad hoc bizottsága szerint a Vodafone új tarifa reklámja, amelyben vezetékes telefonokat és telefonfülkéket dobálnak ki, sérti a Magyar Reklámetikai Kódex előírását. A film a testület szerint valamennyi vezetékes előfizetői szolgáltatás jó hírnevét is sérti, ezért a kampány leállítására szólítja fel a Vodafone-t.
Az egyik legnépszerűbbb "fapados" légitársaság, az ír Ryanair 44 százalékkal 150,4 millió euróra növelte nyereségét a márciussal záruló üzleti évében. A Ryanair 38 százalékkal 11,1 millióra növelte utasforgalmát, s repülőgépeinek átlagos foglaltsága 4 százalékponttal 81 százalékra javult. A menedzsment a következő években további 30-35 százalékos bővülésre számít az utasforgalom területén.
A Slovnaft megveheti a Mol-Slovakia 17 szlovákiai benzinkútját miután a szlovák versenyhivatal engedélyezte az akvizíciót. A lépés után a Slovnaft 248 kúttal rendelkezik majd Szlovákiában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK