A Nemzetközi Valutaalap ebben az évben 2,9 százalékos globális növekedést vár, ez 0,1 százalékkal magasabb, mint a tavasszal közzétett előrejelzés. Az Európai Központi Bank (ECB) ma közzétett féléves előrejelzése szerint az eurózóna ez évi átlagos inflációja 2,1-2,5 százalék között várható, szemben a tavaly decemberben becsült 1,1-2,1 százalékkal. A spanyol fogyasztói árak a vártnál jobban, 0,4 százalékkal emelkedtek májusban, és ez 3,6 százalékra növelte az év/éves inflációt. Minden eddiginél jobb lett az osztrák Agrana csoport árbevétele és nyeresége, ugyanis előbbi 11 százalékkal 842,8 millió euróra növekedett, s a működési eredmény 14 százalékos javulása mellett nettó nyeresége csaknem 20 százalékkal 44,3 millió euróra nőtt. Szlovákiában a bruttó hazai termék az első negyedévben éves összevetésben 3,9 százalékkal nőtt. Csehországban a termelői árak szintje májusban 0,2 százalékkal csökkent. A francia ipari termelés áprilisban a márciusi 0,5 százalékos növekedést követően a vártnál nagyobb mértékben, 0,4 százalékkal nőtt. Az ellenzék ugyan nem támogatta, de a parlament Számvevőszéki Bizottsága általános parlamenti vitára bocsátásra alkalmasnak találta a 2001-2002. évi költségvetési törvény módosító javaslatait.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!