A globális gazdasági kilátások romlottak ugyan az egy évvel ezelőtti terrortámadás nyomán, a fellendülés azonban a legfrissebb becslések szerint folytatódik és a recesszió nem jelent reális kockázatot - jelentette ki Tokióban Horst Köhler, az IMF vezérigazgatója. Az Európai Unió bőkezűnek tűnik. A tíz tagjelölt ország ugyanis a csatlakozást követően 2004 és 2006 közötti három évben összesen legalább 8,8 milliárd euró támogatást kap az EU költségvetéséből a brüsszeli bizottság javaslata alapján. A bizottság a múlt hét második felében küldte meg a jelenlegi 15 tagállamnak számításait. Az acélipari szubvenciók és a kereskedelmi akadályok megszüntetését javasolja majd az USA az OECD égisze alatt holnap Párizsban kezdődő technikai szinű acélkereskedelmi tárgyalásokon - jelentette ki a washingtoni kereskedelmi minisztérium anonimitást kérő magasrangú tisztviselője. A végleges adatok szerint a második negyedévben - éves, illetve negyedéves összevetésben - mindössze 0,2 százalékkal bővült az olasz gazdaság teljesítménye. A finn Nokia csökkentette harmadik negyedéves forgalomnövekedési prognózisát, ám eredmény-célkitűzését nem módosította. A vállalat azonban riválisaihoz képest még így is jól áll, a mobilszolgáltatók keresletének lassulását sikerül ugyanis költségcsökkentésekkel, a tevékenységek kihelyezésével, illetve újabb készülékek piacra dobásával ellensúlyoznia. Magyarországon nagyobb izgalmat és dugót a Gellért téri csőtörés okozott. Öt nagy teljesítményű géppel szivattyúzzák a vizet a Gellért szállodából - közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. A szállodűt azonban nem kellett kiüríteni. Ezzel együtt sok víz folyt az épületbe és még órákig is eltarthat a víz kiemelése. A tegnapi záráshoz képest kissé erősödött ma a magyar fizetőeszköz jegyzése a bankközi devizapiacon: háromnegyed 11 után a sávközéptől számított 11,85 százalékon állt. Mai makrostatisztika: a mezőgazdasági termékek termelői ára 2002. január és július között 8,8 százalékkal alacsonyabb volt az előző év azonos időszakinál - adta hírül a KSH. Ezen belül a növénytermesztési és kertészeti termékeké 12,0 az élő állatok és állati termékeké 4,5 százalékkal csökkent. A Baumax Rt. idén a tervek szerint 17,5 milliárd forintra növeli nettó árbevételét, ez 16 százalékkal haladja meg az előző évit - jelentette be a társaság. Az OTP Bank Rt. két leányvállalatában, az Inga Egy Kft.-ben és a Bank Center No. 1. Kft.-ben is tőkeemelés történt - közölte a hitelintézet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!