DÉLI ÖSSZEFOGLALÓ

Újra emelkedésbe váltottak a vezető nyugat-európai részvényindexek, s erősödik a BUX is. Délben a DAX 1, a CAC-40 0,5, a Footsie pedig 0,8 százalékos pluszban volt, miközben a BÉT mutatója 0,9 százalékos többlettel 7 808 ponton állt.
Ádám Viktor, 2003. január 10. péntek, 12:07
Fotó:

A blue chipek közül a Matáv 10, a Mol 70, az OTP 25, a Richter pedig 110 forinttal drágult, az Egis ugyanakkor 295 forinttal zuhant.

A KSH előzetes adatai szerint a magyar ipari termelés 2002 novemberében az előző év azonos időszakához viszonyítva 4 százalékkal, az év első tizenegy hónapjában pedig 2 százalékkal emelkedett.

A tavalyi előkészítés után az idén startol a nemzeti információs társadalom stratégiai programja - jelentette be Kovács Kálmán, az informatikai tárca vezetője a minisztérium szakmai napján.

A bankközi devizapiacon az euró 235,05-235,15 forinton nyitott, a magyar fizetőeszköz így a sávközéptől számított 14,80 százalékon startolt, majd külföldi forintvétel hatására átmenetileg 235 alá került az európai deviza - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője.

A Nemzeti Sport információi szerint Várszegi Gábor, az MTK Hungária és a Ferencváros tulajdonosa, életben tartója és üzleti irányítója kapcsolatba került a Vasas vezetőivel, ezt a hírt azonban az angyalföldi vezetők sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akarták - írja az mno.hu.

A hó sok helyen akadályozza a parkolást a fővárosban, ám ettől függetlenül az autósoknak fizetniük kell. Csakhogy a parkolóőrök jóhiszeműséget feltételeznek, ha a hótól nem látszik a jegy, és nem büntetnek - írja a Világgazdaság.

A tervezett 65 milliós nyereség helyett várhatóan 226 millió forintos veszteséggel zárta a múlt évet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. - írja a a Világgazdaság. A romló teljesítmény oka a csökkenő bevétel, valamint az árvíz és a Gellért téri csőtörés miatt megnőtt kiadás.

A Magyar Állami Operaházban a Szféra Estély, illetve a Gellért Szállóban az Apor-bál nyitja meg január 18-án a báli szezont. A jegyek közül akad, amelyik csak 12 ezer forintba kerül, az Operabál páholyjegyének ára 700 euró. A szervezők a nyereség teljes egészét vagy pedig jelentős részét jótékony célokra fordítják.

Január 15-ig jelentkezhetnek a diákok az egyetemek és főiskolák keresztféléves képzéseire. Idén 17 intézményben mintegy ötezer hely várja a továbbtanulni vágyókat - írja az ekormanyzat.hu.

Továbbra is a globalizáció élvonalában halad Magyarország - legalábbis így véli az A. T. Kearney tanácsadó cég és a Foreign Policy Magazine tanulmánya. Az éves rendszerességgel közzétett globalizációs rangsorban Magyarország a 23. - megelőzve például Olaszországot, Görögországot és Japánt. Az első helyen - a 2002-es évhez hasonlóan - újra Írország végzett.

Még e hónapban a Ringier Kiadó Kft. tulajdonába kerülhet a Szikra Lapnyomda Rt. - írja a a Világgazdaság. A vásárlással kapcsolatban fél éve a felek szándéknyilatkozatot írtak alá, azóta a szükséges könyvvizsgálatok is elkészültek. Ha létrejön az egyezség, a Ringier önálló vállalatot hoz létre a nyomda működtetésére, s továbbra is vállalja meglévő lapjainak nyomtatását.

Az EU-csatlakozást követően Észtország lakosságának mintegy fele szeretne külföldön dolgozni - derül ki egy friss közvéleménykutatás eredményeiből, amelyekről az euro.hu számolt be.

Több millió új munkahelyet teremtett és sok százmilliárdos növekedést hozott a közös európai piac kerek egy évtizede. Az 1992 végén megalakult gazdasági közösség, az Európai Gazdasági Térség a jelek szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket - írja az euro.hu.

A davosi világgazdasági fórum eddig Salzburgban tartott európai csúcsértekezlete elköltözik Salzburgból, és idén már Dublinban lesz: ezt a rendezők közölték levélben Salzburg polgármesterével - írja a FigyelőNet.

Franciaország bruttó hazai terméke (GDP) az elmúlt év harmadik negyedében - összhangban a korábbi becslésekkel - 0,2 százalékkal haladta meg a második negyedévit, amikor az első három hónaphoz képest 0,4 százalékos növekedés történt - jelentette a francia statisztikai hivatal.Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK