A BÉT mutatója délben néhány ponttal múlta alul a szerdai záróértéket, a blue chipek közül a Matáv 1, az OTP 5, a Richter pedig 20 forintos erősödést produkált, szemben a Mol 50 forintos veszteségével. Minden eddiginél nagyobb összeget, 20 milliárd forintot fordít idén beruházásokra a Richter Gedeon Rt. - mondta Bogsch Erik vezérigazgató tegnap a Reutersnek. Minden szempontból rekordévet zárt az Electrolux Lehel Kft. 2002-ben - jelentette be Takács János, a cég vezérigazgatója. A belföldi eladásokat a magyarországi bérkiáramlás őszi meglódulása mellett a meleg nyár is kedvező irányba befolyásolta. Az elmúlt napokban egyetlen magyar MiG-29-es harci gép sem szállhatott fel, s ha megindul az Irak elleni háború, a hosszú kényszerpihenő várhat a repülőkre, ugyanis nem rendelkeznek ellenség-barát felismerő rendszerrel - írja a Magyar Hírlap. A legnagyobb európai autókölcsönző, az Avis Europe Plc 2002-es adózás előtti eredményének visszaeséséről számolt be. A társaság az egy évvel korábbi 89,5 millió font után tavaly 77,3 millió fontot hozott össze. Lemondott Glenn Hubbard, az amerikai elnök fő gazdasági tanácsadója. Utóda a Harvardon oktató Gregory Mankiw közgazdász lehet - írja a BBC. Két alacsonyabb szögletes és egy 541 méter magas torony épül a 2001. szeptember 11-én leomlott World Trade Center ikertornyainak helyén New Yorkban. Az építkezés legkorábban 2005-ben kezdődhet - írja az Origo a BBC alapján. Az amerikaiak 64 százaléka szerint szükséges az ENSZ felhatalmazása ahhoz, hogy megtámadják Irakot - derül ki a CBS News legújabb, február 24-25-én készített felméréséből. Csütörtökön 39 dollár közelébe drágult a kőolaj a szabadpiacon. Az iraki konfliktus mellett az USA-ban a tartós hideg is felfelé hajtja az árakat. Az OPEC képes biztosítani az olajkitermelés jelenlegi szintjét az iraki eseményektől függetlenül, a fogyasztóknak nem kell biztonmsági tartalékokat felhalmozniuk - mondta Alvaro Silva, a szervezet főtitkára. Az eurózónában a januárban véget ért egy évben 7,4 százalékkal nőtt a szélesebb értelemben forgalomban lévő pénz mennyisége - tette közzé az Európai KÖzponti Bank (ECB). Decemberben a növekmény 6,8 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!