Szeptemberben 310 millió euró volt a folyó fizetési mérleg hiánya a Magyar Nemzeti Bank most közzétett végleges adatai szerint, így az első kilenc havi hiány 986 millió euró lett. A kiskereskedelmi forgalom volumene 2,9 százalékkal növekedett januártól szeptemberig az előző év azonos időszakához képest – jelentette a KSH. A forgalom értéke 3,376 milliárd forintot tett ki; összehasonlító áron 2,9 százalékkal, folyó áron 13 százalékkal többet, mint egy évvel ezelőtt. A Fotex Rt. nagyon jó háromnegyedévről szóló gyorsjelentést tett közzé: éves összehasonlításban 71,5 százalékkal, 883,4 millió forintról 1515,2 millió forintra növelte adózott eredményét. Árbevételét az inflációnál nagyobb mértékben, 14,5 százalékkal tudta bővíteni a csoport, ahol a negyedik negyedév döntő fontosságú, hiszen a forgalom kétharmadát a kiskereskedelem adja. Elemzők arra számítanak, hogy a Fotex 2 milliárd forintot jelentősen meghaladó eredménnyel zárja a 2000. évet, ami történetének legjobb eredménye lehet. A Telekom Austria holnap kezdődő nyilvános részvénykibocsátására (IPO) a sáv alsó szélén, 9 euróban határozták meg kibocsátási árat és a tervezett 140 millió részvény helyett csak 128 milliót dobnak piacra. Ma kezdték meg a kereskedést a német állami posta, a Deutsche Post részvényeivel, a kereskedés első félórájában az árfolyam 21,4 euróra emelkedett a 21 eurós kibOcsátási árról, később valamelyest csökkent

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!