A BÉT-en többek között esik a BorsodChem és a Rába, míg a Matáv délelőtti veszteségének jórészét már ledolgozta. Tavaly a munkanapokkal kiigazított román ipari termelés - bár decemberben 3,2 százalékkal esett - az év egészét tekintve 8,7 százalékkal nőtt. A BP Amoco Plc el kívánja adni a Kaszpi-tengeri kutatóprojektben lévő 9,5 százalékos részesedését a TotalFinaElf SA-nak. A brit BAA repülőtér-üzemeltető 10 százalékkal növelte üzemi eredményét főként annak köszönhetően, hogy az utasok egyre inkább a légiközlekedéshez pártolnak át a vasúttól. A csehországi mobilszolgáltatók drágállják az UMTS-licencek 5 milliárd koronás árát, ám míg az egyik mobilcég a pályázaton való részvétel lemondását fontolgatja, a kormány nem akarja csökkenteni az idei költségvetésbe már betervezett díjat. A kikötővel rendelkező balatoni önkormányzatok 600 millió forintért juthatnak hozzá a Mahart Balatoni Hajózási Rt. 51 százalékos részvénypakettjének, s emellett hiteleket vesznek fel a balatonlellei és a szigligeti vitorláskikötő fejlesztésére. Délelőtt élénk volt az állampapírpiac forgalma, s úgy tűnik, a befektetőket csak egy nagyob rossz fizetésimérleg-adat kedvetlenítheti el. Az MNB közleménye szerint nem változtak számottevően decemberben a vállalkozói és lakossági hitel-, valamint betéti átlagkamatlábak az előző hónaphoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!