A Pénzügyminisztérium nem ragaszkodik ahhoz, hogy bekerüljön a jövőre hatályba lépő pénzügyi törvénycsomagba a BÉT felvásárlását megnehezítő tíz százalékos tulajdonosi korlát - mondta Terták Elemér a PM helyettes államtitkára egy mai konferencián. A Richter megerősítette, hogy indult egy lengyel gyógyszergyár privatizációs pályázatán. Az ügylet értéke megközelítheti az 50 millió dollárt. A Legfelsőbb Bíróság egy hét múlva, szeptember 27-én foglal állást a Mol kártérítési igényéről. Az olajcég a gazdasági Minisztériumot perelte be a gázár megállapításának nem megfelelő módja miatt. Több hírügynökség is úgy tudja, hogy a Nafta Polska és a kormány is ma foglalkozik a PKN-csomag eladásával. A legfrissebb hírek szerint délutánra születhet döntés. Megfigyelők szerint a döntés - amennyiben megszületik - nem vehető véglegesnek, mivel a vasárnapi általános választások eredményeként jó eséllyel a jelenlegi ellenzék alakíthat majd kormányt, aki jelezte, hogy felülvizsgálja a finisben hozott privatizációs döntéseket..
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!