DÉLI ÖSSZEFOGLALÓ

A déli német és uniós makroadatok nem sikerültek túl fényesre. Az euróövezet üzleti hangulati indexe mínusz 1,14 pontra csökkent októberben a szeptemberi mínusz 0,57-ről, ami ötéves mélypont a tizenkét euróövezeti ország átlagában. Az európai börzéken a hír után a néhány pontos napi többlet rohamosan olvad, és a londoni FTSE például már 6 pontos mínuszt mutat.
Madarász János, 2001. november 7. szerda, 12:19
Fotó:

Nem okozott meglepetést az ipari termelés szeptemberi csökkenése, de a kutatók többségét igencsak meglepetésként érte a visszaesésé mértéke. A kutatók egybehangzóan a nyugat-európai dekonjunktúrát jelölték meg az ipari termelés visszaesésének fő okaként.
A Deutsche Telekom (DT) német távközlési vállalat a jövő év második negyedében tartja elképzelhetőnek mobilszolgáltató leányvállalata, a T-Mobile többször elhalasztott tőzsdei bevezetését.
A 15 hónappal ezelőtti, Párizs közelében 113 ember halálát okozó tragédia után a Concorde-t újra menetrendszerinti forgalomba állította az Air France.
A Borsodi Sörgyár Rt. a tavalyi piacvezető Dreher Sörgyárak Rt.-t megelőzve vezető pozíciót ért el a magyar sörpiacon. A folyamatos tőkeemelésnek köszönhetően az egy évvel ezelőtti 4 millió forintról 1,1 milliárd forintra nőtt a Kiwwi Kommunikációs Rt. törzstőkéje.
A Nemzeti On-line Turisztikai Adatbank (NOTA) névre keresztelt projekt kiépítésére 200 millió forintot fordít az állam, a turisztikai kis- és középvállalkozások adatbankhoz való csatlakozását pedig 300 millió forinttal támogatja - nyilatkozta mai sajtótájékoztatóján Cséfalvay Zoltán, a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.
Lapunk információi szerint az OTP Rt.-től a Zagyvarékasi Baromfifeldolgozó eszközeit megvásárló, még a cégbírósági bejegyzés alatt álló Zagyvarékasi Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Kft. mögött a Wallis-csoport áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK