Közel 65 ezer darabos forgalom mellett 1357 forintig drágult a Graphisoft árfolyama, A 15 százalékos áremelkedés mögött vélhetően a Mol-lal kötött szerződés áll, amelynek keretében az olajvállalat teljes, országos ingatlan vagyonát ezentúl a Graphisoft ArchiFM létesítménygazdálkodási szoftver segítségével üzemelteti. Szerdán 4 forinttal csökkenti a motorbenzinek és a gázolaj árát a Mol Rt.. Az ármérséklést a nemzetközi jegyzésárak visszaesésével magyarázza a társaság. Prágai lapértesülések szerint a cseh kormány egy bizottsága elutasította a Mol azon ajánlatát, amely a szlovák Slovnaft AS bevonásával kívánta megvenni a jelenleg 63 százalékban állami tulajdonban lévő Unipetrolt. Az Euro úgy értesült, hogy a 36,2 százalékban a Mol tulajdonában lévő Slovnaft nem is tett előzetes ajánlatot az olaj- és vegyipari holdingra. A Vivendi felkészülten várja az év végi távközlési piacnyitást: a társaság a távolsági hangszolgáltatás piacán az egész ország területén meg kíván jelenni december 23-ától – jelentette ma be Polányi Sándor, a Vivendi Telecom Hungary vezérigazgatója. A piacnyitásig azonban még számtalan végrehajtási rendeletnek kell megjelennie. Polányi bízik abban, hogy ezek még időben megszületnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!