DÉLI ÖSZEFOGLALÓ

Emelkednek az európai tőzsdeindexek, amit elemzők a javuló gazdasági környezetnek, illetve az ettől várt magasabb vállalati profitoknak tulajdonítanak. A DAX 0,74 , a CAC 0,43, a FTSE 0,21 százalékos emelkedést mutat. Kissé mérséklődött a délelőtti lendület a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX 43 pontos emelkedéssel 8447 ponton áll. A vezető részvények közül csak a Matáv árfolyama csökken, a távközlési papírra 999 forinton születnek kötések. A Mol 5450, az OTP 2311, a Richter 16600 forint.
NAPI, 2002. május 24. péntek, 13:14

A forint tegnapi zárószintjén, 12,25 százalékon áll, egy euró 242,3 forint a bankközi devizapiacon.
Tegnap csődvédelmet kért a magyar Datanet tulajdonosaként is ismert holland KPNQwest miután sem a tulajdonosok (a KPN Telecom és az amerikai Qwest Communications), sem a hitelező bankok nem voltak hajlandóak tovább finanszírozni a céget. A társaság részvényei tegnap 65,5 százalékkal 0,2 euróra zuhantak, majd kereskedésüket egész napra felfüggesztették. A papírokért januárban még 8,67 eurót is adtak.
A Csepel Holding Rt. június 28-án 10 órakor rendkívüli közgyűlést tart, amelynek napirendi pontja a 2001. évi konszolidált beszámoló elfogadása, az alapszabály módosítása és egyebek. Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlés időpontja: június 28-án 11 óra. A megismételt közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK