A mérsékelt pozícióvállalás jellemezte a devizapiacot szerdán, ami annak volt betudható, hogy mindenki a csütörtöki ECB döntésre és bejelentésre várt. Egy nappal az ECB kamatdöntő ülése előtt szerdán délelőtt olyan nem hivatalos hírek keringtek, hogy nincs egyetértés az intézményen belül, így elképzelhető, hogy ismét felhigított, semmitmondó bejelentés lesz a végén a sajtótájékoztatóból. Ennek a hírnek, és a gyenge ausztrál GDP adatnak köszönhetően az árfolyam az 1,26 feletti szintekről 1,2530 környékére esett vissza - mondta Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője. Délután viszont már az a hír járta a piacon, hogy az ECB sterilizált, korlátlan kötvényvásárlást fog folytatni a dél-európai államok kötvénypiaci feszültségeinek a mérséklése érdekében. Ennek hatására újra 1,26 fölé szaladt a keresztárfolyam délutánra.

Nagyjából ezt a mozgást követte le a forint is az euróval szemben a délelőtt még 287 közelében is megforduló árfolyam délután ismét 285 közelében forgott. Megmozdult a svájci frank árfolyama is a délutáni hírre, árfolyama 1,203-ig szaladt az euróval szemben. Így a frankért 236,50 forintot, a dollárért 226 forintot kellett fizetni délután.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!