Délután lehet aggódni a forintért

Londonban szünnap van hétfőn, ami erősen meglátszik a devizapiacon is. Hétfőn délelőtt így túl nagy elmozdulások nem voltak , és a forgalom is nagyon alacsony – mondta el a Napi Gazdaságnak Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője.
NAPI, 2010. augusztus 30. hétfő, 10:27
Fotó:

A forint árfolyama délelőtt 283,25 környékén ingadozott, ami nem jelent túl nagy elmozdulást a péntek esti 283 forintos szinthez képest. A várakozásoknál jobb lengyel GDP adatra a z³oty árfolyama sem mozdult meg, így nem csoda, hogy a magyar fizetőeszköz esetében is minimális a mozgás. Karsai ugyanakkor abban az esetben is alul teljesítést vár a forinttól, ha a lengyel fizetőeszköz kis késéssel mégis erősödésnek indulna.

A forint a jó nemzetközi hangulat hatására picit erősödni tudott a dollárral, és a svájci frankkal szemben is. Ez utóbbi esetében jól jött, hogy az euróval szembeni keresztárfolyam ismét az 1,31-es szint fölé tudott emelkedni. Így a frank árfolyama 216 forint közelében mozgott, ami azt jelenti, hogy egyelőre nem kell tartani a 220 forintos szint áttörésétől - mondta Karsai.

Komolyabb mozgás délután az amerikai makroadatok környékén várható kedden.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK