Júniusban a várakozásoknak megfelelően 8,4 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta az eurózónában a májusi 8,3 százalékról. A 15 tagú Európai Unióban szintén 0,1 százalékponttal emelkedett az állástalanok aránya, 7,7 százalékra. A hirdetési és marketing ügynökségeket tömörítő Interpublic Group részvényeinek árfolyama hétfőn csaknem negyedével esett a Wall Streeten azt követően, hogy a cég legfrissebb bejelentése nyomán sokakban felvetődött: vajon nem egy újabb számviteli botrányról lesz-e szó? Az Interpublic-részvények kurzusa a hét első napján 24 százalékos zuhanást produkált, miután a csoport bejelentette, hogy egy héttel elhalasztja második negyedévi gyorsjelentésének nyilvánosságra hozatalát. A csoport bejelentése azt követően érkezett, hogy az Omnicomról - az Interpublic riválisáról - korábban olyan cikkek jelentek meg, amelyek megkérdőjelezték a fúziók elkönyvelésének szabályosságát, s egy ügyvédi iroda július elsején pert is indított a vállalat ellen, a részvényesek megtévesztésének vádjával. Microsoft reményei szerint az idei pénzügyi év folyamán mintegy ötven százalékkal nő üzleti tevékenysége Kínában, amennyiben nem következik be váratlan fordulat a piaci környezetben. A szoftveróriás tervei szerint a marketing és sales-dolgozók számát az idei évben mintegy 40 százalékkal növelnék Kínában. Az AOL Time Warner kedden bejelentette, hogy Jonathan Miller lesz az America Online új vezérigazgatója. Miller korábban az USA Interactive elnöke és a cég interaktív és információszolgálatának igazgatója volt. Az AOL előzővezérigazgatója Barry Schuler áprilisban mondott le, azóta betöltetlen volt az állás. A Synergon Rt. közleménye szerint a GfK Hungária Piackutató Intézet a társaság oktatási üzletágától, a Synergon Educationtől rendelte meg a tudáskezelésében és -fejlesztésében fontos szerepet játszó Phoenix 2.0 képzésmenedzsment rendszert, egyedi tananyagfejlesztést és NETg e-learning tananyagokat. Amint azt a NAPI Online a Synergontól megtudta, a megrendelés néhány millió forinttal növeli a cég árbevételét. Ma avatták fel a japán Diamond Electric másfélmilliárd forintos beruházással létesített, 14 ezer négyzetméteres esztergomi gyárát, ahol a Magyar Suzuki Rt., később pedig a DaimlerChrysler számára is készítenek gyújtótekercseket. Az új üzemben egy év alatt évi kétmillió darabra tervezik felfuttatni a termelést. Ebből a mennyiségből már a DaimlerChrysler németországi új motorgyárába is szállít a társaság, többek között egy új Mercedes kisautó gyártásához. A múlt heti negatív korrekció után ezúttal - közel kétszeres túljegyzés mellett - 11 bázisponttal emelkedett a háromhónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek átlaghozama, s az 9,51 százalék lett. A Richter Rt. tegnap 20 ezer darab saját részvényt vett, ezzel a társaság sajátrészvény-állománya 51 409 darabról 71 409 darabra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!