A nap hírdömpingje a Molhoz kapcsolódik. Ma jelentek meg az első hivatalos infok a jövő heti jegyzésről (maximum százezer forint kedvezmény a belföldi befektetőknek, halasztott fizetés, stb.) Az ÁPV és a Mol nemrég befejeződött sajtótájékoztatóján ráadásul az is elhangzott, hogy az állam nem kíván stratégiai befektetőt beengedni a cégbe, így viszont igen kérdéses a Mol-PKN szövetség sorsa. Pedig a két cég igazgatósági tagjai azt a szándéklevelet, melyben a két cég egyesülését szorgalmazzák. A Magyarország idei gazdasági helyzetéről összállított jelentés tervezetében az OECD a pénzügyi rendszer felügyeleti kereteit illetően némi fejlődést lát, ám a szervezet félti a PSZÁF függetlenségét. A személyautókra szóló autópálya-matrica jövő évi díja nagyjából az infláció mértékével nő, míg a legnagyobb kamionoké akár 20 százalékkal is drágulhat - mondta Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke és Csillag István, a GKM vezetője mai közös sajtótájékoztatóján. A Hír Rádió Rt. által kiadott Színes Mai Lap jogtalanul bitorolja a Mai Nap védjegyét - állapította meg a Fővárosi Ítélőtábla a kedden meghozott jogerős ítélete szerint. Úgy tűnik, az átlagos mobiltelefon-felhasználók - legyen bármilyen okos is készülékük - csak annak alapfunkcióival vannak tisztában, a többletszolgáltatások használatával már nehezen birkóznak meg. Túlképzés van közgazdászokból és jogászokból, s a csak főiskolát végzett mérnök is nehezebben tud elhelyezkedni, mint egyetemi diplomával rendelkező társa. A legrosszabb helyzetben a frissdiplomás pedagógusok vannak. Hivatalosan meg nem erősített értesülések szerint a K&H Equities Rt. tizenhét ügyfelével kapcsolatban kezdeményeztek biztosítási eljárást a hatóságok - írta Magyar Nemzet. A lap szerint mindezt azért, mert számláikra a Montrade Establishment Ltd.-től érkezett mintegy 800 millió forint feltehetően bűncselekményből származik. Az idén várhatóan 15 százalékra növekszik kereskedelmi márkás termékek súlya a napi fogyasztási cikkek hazai piacán. E tekintetben a Profi és a drogerie markt forgalma függ a leginkább az ilyen termékektől, míg a legkevésbé az Auchané. A Gazdasági Versenyhivatal összesen mintegy kétszázmillió forintos bírságot szabott ki a budapesti multiplex mozik üzemeltetőire, mivel azok 2002. április 25-én egységesen 100 forinttal emelték a jegyárakat, ez pedig törvényileg kiemelten tiltott versenykorlátozó magatartás következménye. Az Egyesült Államokban az elemzők várakozásainak 1,850 milliós átlagával szemben 1,960 millió lakó ingatlan építésébe fogtak bele októberben éves szinten. Az adat 2,9 százalékkal múlja felül az egy hónappal korábbit. Az építkezési engedélyek száma is megugrott, a szeptemberi éves szinten számított 1,875 millió helyett 1,973 milliót adtak októberben, míg az elemzők csak 1,850 mililóra számítottak. Minden második, interneten eladott kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (gfb) az Union Biztosítónál kötik meg az autósok - jelentette be a cég.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!