Az Európai Központi Bank éves jelentésének bemutatásakor Christian Noyer alelnök közölte, hogy az eurózóna gazdasága az idén 2,5 százalékkal vagy afelett nőhet, miközben az inflációs veszély mérséklődik. A Bloomberg által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy az USA-ban a márciusi ipari megrendelések 1,5 százalékos növekedést mutattak, szemben a februári 0,4 százalékos visszaeséssel. A holland KPN Telecom NV forgalma - a KPN Mobile leányvállalatnak köszönhetően - az első negyedévben 20 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, míg nyeresége némileg visszaesett. A társaság mindemellett fenntartja idei prognózisát. Áprilisban - csakúgy mint az eurózónában - Magyarországon is csökkent a beszerzési menedzserindex, ám a mutató nálunk még mindig a feldolgozóipar fellendülését jelzi, hiszen 54,5 ponton áll. A háromhónapos DKJ-k mai aukcióján a múlt hetinél egy bázisponttal nagyobb, 11,12 százalékos átlaghozam alakult ki. Az ÁKK ezentúl nem hirdet minimumárat a kéthetente megrendezésre kerülő államkötvény-aukciók előtt. A lépés célja, hogy egységesítsék az ÁKK árazási politikáját, hiszen a diszkontkincstárjegyek esetében korábban sem szabtak meg minimumárat. Valószínűleg egy ütemben, még a nyár elején sor kerül a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Rt. 450 millió euró összegű, zártkörű devizakötvény-kibocsátására, amire igencsak szükség van, hiszen a kormány jelentős összegeket vont el az MFB-től, feladatait ugyanakkor bővítette. A Volán Egyesülés által mintegy kétszáz busz beszerzésére kiírt, összesen 6 milliárd forintos tenderen a NABI nem került a nyertesek közé; a járműveket a Rábától, az Ikarustól, az MAN-től és a Mercedestől szerzik be. Axelero Rt.-re változtatta a nevét a MatávNet Rt. A névváltoztatással egyrészt azt fejezik ki, hogy cég a Matávtól lényegileg elkülönülő tevékenységet folytat, másrészt a külföldi terjeszkedés során jól jöhet egy nemzetközi hangzású elnevezés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!