A napközbeni szintekhez képest délutánra veszített értékéből a forint és a zloty, miközben a korábban gyengülő cseh korona erősödésbe váltott. Az euró jegyzése délután háromnegyed öt tájban 271,10 forintnál járt, a svájci frank egysége 185,50, a dolláré 200,90 forintot ért. Az euró árfolyamát a 271 forint körül belépő stoploss-megbízások is feljebb tornászták, de a forgalom gyenge maradt, miközben a piacot mozgató hír nem látott napvilágot - kommentálta a nap történéseit Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. Amint arról beszámoltunk, napközben még arról szóltak a hírek, hogy a cseh fizetőeszköz - a viszonylag stabil zlotyval és forinttal szemben - az elmúlt öt napban folyamatosan gyengült. Igaz, ennek mértéke nem volt drámai, az euró koronajegyzése 25,7-ről 25,9-re emelkedett. Jan Cermak, a prágai központú CSOB elemzője szerint a Görögország esetleges leminősítésének kockázata helyezhette némi nyomás alá a közép-európai eszközöket, vagyis ezzel magyarázható a korona süllyedése. Kolba viszont úgy vélte, a Görögországgal kapcsolatos aggodalmak csak áttételesen, az euró dollárhoz viszonyított gyengülésén keresztül hathatnak. Hozzátette ugyanakkor, hogy a korona azért teljesítheti alul a forintot és a zlotyt, mert a cseh alapkamat ugyanúgy 1 százalék, mint az eurózónáé, azaz nem kínál felárat.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!