Budapesten minden vezető részvény emelkedik, a Matáv 840, az OTP 2260, a Richter 12650 forint. A Mol 25 forinttal 5250-re kapaszkodott. Nagy-Britannia bruttó hazai terméke a második negyedévben csupán 0,6 százalékkal nőtt a megelőző három hónaphoz képest, miközben az előzetes, hivatalos adatokban még 0,9 százalék szerepelt. A tartományok csütörtökön és pénteken ismertetett előzetes adataiból következtetve Németországban augusztusban átlagosan 0,2 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak, és 1,0 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly augusztusban. A Reuters által megkérdezett elemzők átlagosan 1,1 százalékos augusztusi pénzromlási ütemre számítanak, szemben a júliusi 1 százalékkal. Az öt vezető hazai távközlési szolgáltató összefogásával az országban közel 9 millió vezetékes vagy mobil előfizetői állomásról lehet hívni az árvízi segélyvonalat. A 1749-es számot tárcsázva a polgár hívásonként bruttó 100 forinttal támogatja az árvízkárosultakat. Az Eva bevezetésével a vállalkozás alakulása óta bekövetkezett vagyonnövekményt is 20 százalékos adó terhelné, akárcsak a házipénztárban felgyülemlett pénzt. Ez szakértők szerint jelentősen csökkenti Eva vonzerejét. A pénzügyminisztérium közleményben fejtette ki, miért is ragaszkodik a vagyongyarapodás megsarcolásához. A jelszó az egyenlő közteherviselés elve. A borágazat túltermelési válságának megoldása érdekében a kormány az eddig meghozott intézkedéseken túl 1,6 milliárd forinttal kívánja támogatni a lepárlást és a mustsűrítést - jelentette be Szanyi Tibor, az agrártárca politikai államtitkára pénteken. A T-Online International, Európa legnagyobb internetszolgáltatója tőzsdei forgalomba kerülése óta először, az elemzőket is meglepve pozitív eredményről számolt be. A cég második negyedéves kamat- és adófizetés, értékcsökkenés és tőketörlesztés előtti eredménye, beleértve egy 27,3 millió eurós egyszeri bevételt 28,8 millió euró lett, szemben az előző év hasonló időszakában elért 56,9 millió eurós veszteséggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!