A pesti börze indexe 7 574 pontig emelkedett, ami közel 200 pontos erősödést jelent. A vezető részvények közül az OTP árfolyama 3,3 a Matávé 2,8 százalékkal nőtt. A Richter kurzusa 2,2, míg a Molé 1,7 százalékkal nőtt. László Csaba pénzügyminiszter kezdeményezte az ÁPV-nél, hogy a vagyonkezelő hívja vissza a Malév Rt. igazgatósági tagjait. Az elnök és a vezérigazgató a légitársaság jogi auditjának megrendelésekor követett el hibát, ami félmilliárd forintba került. Tovább nyílt az olló a két kereskedelmi televízió teljesítménye között az elmúlt héten. Az RTL Klub főműsoridőben és teljes napra vetítve is több százalékponttal magasabb közönségarányt ért el a 18-49-es korosztályban, mint a konkurens tv2. Az Index értesülései szerint április közepén megszűnik a Magyar Televízió A hét című műsora. Baló György műsorának helyén Friderikusz Sándor jelentkezik majd egy új produkcióval. Meglepetésre nem a várt papírforma szerint zajlott a Zalakerámia mai közgyűlése. Az új tulajdonos Intergazprom Invest és az ÁÉB több kérdésben látványosan szétszavazott, demonstrálandó ország-világ, s a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének színe előtt, hogy független tulajdonosai a csempegyártó csoportnak. Megdet Rahimkulov, a Zalakerámia igazgatóságának frissen megválaszott elnöke nem nyilatkozott arról, tesz-e a legnagyobb tulajdonrésszel rendelkező Intergazprom-Invest (I.G.P.I.) nyilvános ajánlatot vagy sem (tette mindezt a tőkepiaci törvény előírásaira való hivatkozással), ám véleménye szerint, abból, hogy ő lett a vállalat elnöke, mindenki eldöntheti, lesz-e nyilvános ajánlat, vagy sem. A Matáv igazgatósága részvényenként 18 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek - tette közzé a társaság. Ekkora osztalékot még soha nem fizetett a telekommunikációs cég. Egy fővárosi előterjesztés szerint áprilistól emelkedik a budapesti parkolás díja - értesült az RTL Klub Híradója. Ha a közgyűlés elfogadja az elképzelést óránként 20-40 forinttal kell majd többet fizetni, ráadásul az eddiginél több helyen kérnek majd pénzt a parkolásért. A német ipari megrendelések januárban 3,8 százalékkal százalékkal ugrottak meg az előző hónaphoz képest, holott az elemzők csak 1,3 százalékos növekedése számítottak. Decemberben még 4,0 százalékos visszaesés volt tapasztalható havi szinten. Az USA fogyasztói árindexe a várt 0,5 százalékkal szemben 0,6 százalékkal emelkedett, az élelmiszer- és energiaárakat kiszűrve ugyanakkor mindössze 0,1 százalékos növekedés történt, miközben az elemzők 0,2 százalékot vártak. Az elmúlt 12 hónapban a fogyasztói ár 3, a magindex 1,7 százalékkal nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!