Az USA-beli decemberi infláció a várakozásoknak megfelelően 0,2 százalék lett, az élelmiszer- és energiaárakat nem tartalmazó magindex ugyanakkor a prognosztizáltnál kedvezőbb, 0,1 százalék lett. A reálkeresetek 0,4 százalékkal csökkentek, szemben az októberi 0,1 százalékos emelkedéssel. Az amerikai ipari termelés csökkenése 0,6 százalékra gyorsult, a kapacitáskihasználtság pedig a novemberi 81,6 százalékról 80,6 százalékra esett. Nagy-Britanniában decemberben a munkanélküliségi ráta 3,6 százalékon, azaz továbbra is rekord alacsony szinten maradt; az év utolsó három hónapjában az átlagkereset 4,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. A párizsi, a brüsszeli és az amszterdami értéktőzsdék tavalyi egyesüléséből létrejött Euronext tőkeértékre nézve második lett a a londoni értéktőzsde mögött. és a frankfurti értéktőzsde előtt A General Motors a negyedik negyedévben 609 millió dolláros eredményt ért el, ami 51 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól, ám az 1,15 dolláros részvényenkénti profit meghaladja az 1,12 dolláros várakozásokat. A General Electric a negyedik negyedévben 3,585 milliárd dolláros, azaz részvényenként 36 centes eredményt ért el - a 16 százalékos profitnövekedés megfelel a piaci várakozásoknak. A horvát kormány február közepéig fogja kiválasztani azt a befektetési bankot, amely a tanácsadói teendőket látja majd el a teljes egészében állami tulajdonban lévő INA olaj- és gázipari társaság egy részének értékesítésénél. A tervek szerint vagy egy másik olajcég lehet a vevő, vagy a tőzsdén értékesítik az INA részvényeit. A hat hónapos futamidejű diszkont kincstárjegyek mai aukcióján 11,16 százalékos átlagos éves hozam alakult ki, ami 0,12 százalékponttal marad el a két héttel korábbitól. A társadalombiztosítási rendszeren belül létrehozzák a balesetbiztosítási ágat – közölte az egészségügyi miniszter. A két cég tavalyi egyesülésével létrejött Goodyear Dunlop Tires Magyarország Kft. az elmúlt évben 4 milliárd dollár feletti árbevételt ért el, s az idén 4,3-4,4 milliárd forintra számít. Az USA-beli BMC Software Inc. - az e-business rendszermenedzsment szoftverek szállítója - bejelentette új budapesti képviseletének megnyitását. Értesülésünk szerint a mai árverés eredményeként a Kaptár Befektetési Rt. és a Breadinvest Kft. konzorciuma lesz a Dél-Békési Sütő- és Édesipari Rt. (DBSÉ) 85 százalékos pakettjének tulajdonosa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!