A negyedik negyedévben az USA-ban a termelékenység és a munkaerőköltségek is a vártnál jobban nőttek, ám a termelékenységbővülés 2,4 százalékos üteme - összehasonlítva a harmadik negyedévi 3 százalékkal - a gazdaság lassulását jelzi. A német ipari megrendelések állománya tavaly decemberben 2,7 százalékkal nőtt novemberhez képest, s főként a keleti országrész ipara teljesített kiemelkedően. Az America Online kedvező piaci feltételek esetén európai leányvállalatot akar alapítani. A német Schering AG gyógyszergyártó tavaly a vártnál magasabb, 327 millió euró (nettó profitot ért el, ám elemzők szerint a 20 százalékos növekedés mögött főként a különböző részesedések értékesítése állt. A PM szerint tavaly Járai törvényesen korlátozta az MNB-vezetők jutalmazását. Az ÁPV Rt. megszüntetését és a jogutód Magyar Holding Rt. felállítását 2001 végéig kívánja a kormány végrehajtani, s az idén akarják értékesíteni a Richter Rt. a Bábolna Rt. az Antenna Hungária valamint a Budapest Bank állami csomagját is. A gyorsjelentését holnap közzétevő Pannonplasttól az elemzők az 1999-esnél 7 százalékkal kisebb, 1,76 milliárd forintos nettó eredményt várnak, a csökkenést elsősorban a fedezetromlás idézte elő, ám az idén már jelentős javulás valószínű. A Takarékbank 2000-ben 460 millió forint adózott eredményt ért el, s a rövidesen távozó vezérigazgató összegzése szerint a hitelintézet növekedési pályára állt. A takarékszövetkezetek az elmúlt évben mintegy 20 százalékkal részesedtek a lakáshitel-piacból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!