Derült az ég a forintpiacon

Reggel úgy tűnt, gyengülő pályára állt a forint, ám végül ez nem következett be.
NAPI Online, 2007. szeptember 21. péntek, 10:00
Fotó:

A ázsiai tőzsdék visszaesése miatt a nyitáskor úgy tűnt, az euró erőre kap a forinttal szemben, de végül nem tudott megkapaszkodni. A tegnap délután feljegyzett 250,70 forintról 251 forint fölé szaladt, majd irányt váltott ezzel 250,50 forintra változtatva az árfolyamot. Mint Geszti Pál, az ING kereskedője elmondta: a nemzetközi piacok idegesek, a befektetők óvatosak. A kivárás azzal magyarázható, hogy egyelőre nem lehet tudni, mi lesz a következő napokban, hetekben. Egyes forgatókönyvek szerint a Fed keddi kamatvágása rendet teremtett, a pesszimista szecanáriók azonban még nem jutottunk túl a mélyponton. A forint - egyébként nyugodt - piacán mindenesetre derült az ég - tette hozzá a szakértő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK