Az enyhén mínuszos nyitás után a nap tulnyomó részét pozitív tartományban töltő európai részvényindexek az amerikai makroadatok kiadásakor kezdtek meredek zuhanásba.

Ám még ez sem tudta derékba törni a pénzügyi szektor papírjai közt kialakuló minirallyt. A vártnak megfelelő veszteségről jelentő Lloyds Banking Group 10,6, az Allied Irish Banks 8,6, míg a Societé Générale 6 százalékot emelkedett. Látszólag a befektetők reményei szerint a pénzintézetek elérték azt a pontot, ahonnan már csak felfelé vezet az út.

A tengeren túli adatokra főleg a ciklikus iparágak, így az autó-, olaj- és bányaszektor részvényei reagáltak a legérzékenyebben.

A 79 százalékos második negyedéves profitvisszaesésről beszámoló OMV pedig 3,1 százalékos eséssel végezte a napot. Igaz, árfolyamsökkenésére rásegített a török Petrol Ofisi még nem tulajdonában lévő 54 százalékának megvételéről szóló tárgyalások híre is. Jól teljesített viszont a többi gyorsjelentők zöme.

A vártnál jobb számokkal előrukkoló Henkel 4,4, míg a 93 százalékos profitvisszaesése ellenére profitcélját megerősítő Adidas 5,9 százlalékkal emelkedett.

A vezető indexek közül az FTSE 100 0,6, a DAX 30 1,2, míg a CAC-40 0,5 százalékot esve búcsúzott a szerdától.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!