Derűsebb hangon fejeződött be a hét

Magasan nyitott pénteken a Budapesti Értéktőzsde indexe, az emelkedést nap közben elvesztette, ám zárásra végül nagyjából a nyitás után magasságba rántották vissza.
NAPI, 2012. március 2. péntek, 17:13
Fotó: Napi.hu

A BUX így 0,4 százalékos erősödéssel, 19 310 ponton fejezte be a hetet, a megelőző napokhoz méltóan vékony, alig több, mint hatmilliárd forintos forgalommal. A zárószakasz felhúzásának köszönhetően az OTP szerepelt a legjobban a nagyobb papírok közül, bankrészvény 1 százalékos emelkedéssel 4035 forinton zárt, miközben a papírok 4,1 milliárd forint értékben cseréltek gazdát. Pozitívan zárult a hét utolsó napja a Mol piacán is, pedig a kurzus a nap folyamán meglehetősen idegesen ugrált a pozitív és a negatív tartomány között - végül azonban sikerült 18 900 forintos árfolyamon félszázalékos emelkedéssel befejezni a hetet. A Magyar Telekom papírjai 3 forinttal lejjebb kerültek, egészen 577 forintra.

Ellentétesen mozogtak a gyógyszergyártók: míg a Richter 0,6 százalékos emelkedés után végzett 38 830 forinton, addig az Egis negyed százalékos vesztett az értékéből, és 16 060 forinton állapodott meg. Az E-Star árfolyammozgását érdemes még kiemelni: a nyitást követően mint egy kő zuhant a mélybe a némi csalódást okozó gyorsjelentéssel előálló energiacég papírja, a tíz százalékos mínuszból azonban hamar visszapattant. Végül csupán 4,2 százalékos értékvesztéssel fejezte be a napot az E-Star, 3770 forintos árfolyamon, és magához képest a 165 millió forintos forgalom is kiemelkedő volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ordog666, 2012.03.03 13:14

@ucey: Nekem tetszik ! ! ! ! ! !
Szép kép, izgalmas, élénk szinekkel. Derűsebb befejezést az öreg ördög sem sem tudna festeni. Hozzá tudod képzelni az erőteljes hangot, az sem lehet a semmi ! ! ! ! ! !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ucey, 2012.03.03 13:03

Ki lehet az az ütődött, aki atomrobbanást tesz be képnek egy olyan hírhez, ami elvileg derűsebb eseményről szólna?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html