A tartalék egy hónap alatt 27,78 milliárd dollárral (0,86 százalékkal) 3250,2 milliárd dollárra nőtt a múlt hónapban - derült ki a devizatartalékot kezelő szervezet (SAFE) kimutatásából. A szakértők azzal számoltak, hogy a tartalékszint kevésbé nő, 3233 milliárd dollárra emelkedik.

Egy évvel korábban, 2020 december végén a kínai devizatartalék alacsonyabb, 3217 milliárd dollár volt. A SAFE a tavaly decemberi növekedést részben az árfolyamváltozásokkal indokolta. A dollár ugyanis gyengült a főbb devizákhoz képest, ami felértékelte Kína nem dollárban tartott devizatartalékát.

Ugyancsak hivatalos adatok szerint Kína aranytartalékának értéke a november végi 113,03 milliárd dollárról 113,1 milliárd dollárra változott december végére, miközben a tartalékszint 27. hónapja nem változott, 62,64 millió uncia (1 uncia=31,1035 gramm) maradt - írja az MTI Eco.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!