Tegnap óriási összeg, 150 millió euró áramlott a JP Morgan két kelet-európai alapjába. Ilyen mértékű pénzbeáramlást az elmúlt egy évben csak néhány alaklommal volt példa. A Concorde megjegyzi, a szóban forgó alapok pénzmozgása indikatív jellegű, mivel a legtöbb esetben hosszabb távon előre jelzik a tőkeáramlások irányát. A követett alapok pénzmozgása még nem mutat egységes képet, így eladók továbbra is érkezhetnek a piacra, mivel több kisebb nettó eszközértékkel rendelkező alapból csekélyebb tőkekiáramlást lehetett regisztrálni. Szintén fontos tényező, hogy a piaci mozgásokat nemcsak a külföldi befektetési alapok, hanem a londoni saját számlás kereskedők, a hedge-fundok és az egyéb intézményi befektetők is befolyásolják. A Concorde szakértői rámutatnak, már a 200 napos mozgóátlag hatalma is kevés, könnyedén zuhant át rajta a BUX, ugyanakkor megjegyzik, "egyszer véget kell érjen a zuhanás".
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!