A világ második legnagyobb devizapiaci kereskedőjének számító svájci UBS 1,55-ről 1,50 dollárra mérsékelte egyhavi euróárfolyam-előrejelzését, míg a háromhavi prognózis továbbra is 1,47-es szintről szól. A cég arra hivatkozva lépett, hogy az Európai Központi Bank várhatóan további kamatcsökkentésekkel készül fellendíteni az eurózóna gazdaságát. Kedd délelőtt az euró 1,5560 feletti magasságból 1,5480 alá ereszkedett. A Bloomberg által megkérdezett elemzők szintén dollárerősödést várnak az idén: szeptemberre 1,54-es kurzusra számítanak, az év végére pedig 1,50-t jósolnak. A dollárral kapcsolatos optimizmus másik alapját azok a várakozások jelentik, amelyek szerint a Fed talán már véget vet a kamatvágás-sorozatnak. A UBS elemzői az euró gyengülését az angol fonttal szemben is valószínűsítik: egy hónapon belül a keresztárfolyam 78 pennyre csökkenhet, a ma délelőtti, 79,41-es szintről, illetve az április 16-án elért 80,99-es csúcsról. A font mindemellett a dollárhoz viszonyítva süllyedhet, egy hónap alatt 1,92-re, a mai, 1,95 közeli szintről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!