NZDUSD

Míg a szerdai kereskedésben a devizapár emelkedése mögött a vártnál magasabb ütemben bővülő új-zélandi inflációs ráta nyomán ismét felerősödő kamatemelési várakozások, a csütörtöki nap első felében pedig az amerikai dollár gyengülése mutatta az utat az NZDUSD jegyzése számára.

Míg délelőtt a kínai hitelminősítő által alacsonyabb kategóriába visszasorolt amerikai adósságbesorolás adott témát a piacoknak: az amerikai költségvetéssel kapcsolatos; csupán ideiglenes politikai megállapodás nyomán a befektetők megkezdték a 'tapír' újraárazását; azaz a Fed kötvényvásárlási műveleteinek tervezett csökkentését, amely az esetlegesen újra fellángoló költségvetési állóháború nyomán könnyen a stimulus fenntartására (vagy a tervezettnél is lassabb kivezetésre) késztethetné a Fed jegybankárjait. Vélhetően ez húzódhatott meg a zöldhasú csütörtök délelőtti gyengélkedése mögött.

Az NZDUSD jegyzése új lokális csúcsra kapaszkodott csütörtökön délelőtt; így amennyiben az emelkedés folytatódna, a következő megállót a 0,8480-as szint jelenthetné, míg a 0,8575 szintén fontos ellenállásként funkcionálhat a továbbiakban. A 0,8435-0,84-es tartományból ismét lefelé mozdulva el, első körben a 21-napos mozgó, majd a 0,8230-as támaszra érdemes koncentrálni.

NZDUSD
Kép: Admiral Markets

EURAUD

Bár az év első felében az ausztrál dollár az euróval szemben is jelentős gyengülést produkált, azonban az 1,5-ös szinttel már nem sikerült megbirkóznia a vevőknek. Az augusztusi, masszív negatív korrekció közepette, az emelkedő trendvonal törését követően az 1,4475-ös támaszt visszatesztelve erősítette meg a kirajzolódó duplacsúcs formációt a devizapár.

A megformált duplacsúcs formációból számított alakzati célárfolyam 1,3950-re mutat; így amennyiben az EURAUD kurzusának nem sikerülne az 1,42-es szint visszafoglalása, abban az esetben, az 1,4145-ös lokális mélypont alá kerülve ismét a vevők vehetnék kezükbe az irányítást. Felfelé a már említett 1,42 mellett az 1,4475-ös
szint jelenthet megerősített ellenállást a későbbiek folyamán.

EURAUD
Kép: Admiral Markets

Apple

Míg a befektetők fantáziáját az amerikai csődesemény lehetősége mozgatta az elmúlt hetekben, addig az Apple részvényei szép lassan ismét a lélektani 500 dolláros szint közelébe kapaszkodtak vissza. Bár az Apple menedzsmentje által leigazolt Burberry CEO adott témát a piacoknak a korábbi napok folyamán, a következő hét újabb izgalmakat tartogathat majd, mivel a társaság gyorsjelentése mellett az ünnepi szezon felé közeledve a befektetők árgus szemekkel lesik majd az Apple jövő kedden esedékes, új termék-bemutatóját is.

A jelenlegi szintekről ismét felfelé mozdulva el, első körben az 513-as lokális tetőre figyelünk, míg a következő megállót az 530-as ellenállás jelentheti az Apple részvények számára.

Apple
Kép: Admiral Markets

NZDUSD, EURAUD, Apple - technikai elemzés 2013.10.17.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha devizapárokkal kereskedne vagy további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!