A kabinet arról döntött, hogy a társaság még állami tulajdonban lévő 50 százalék plusz egy szavazatot megtestesítő "A" sorozatú részvénycsomagját pályázat útján szakmai befektetőnek értékesítik - derül ki a Pénzügyminisztérium közleményéből. A társaság jegyzett tőkéje 6,6 milliárd forint. A jegyzett tőkében az állam 54,11 százalékos tulajdonnal rendelkezik. Ebből 50 százalék plusz egy szavazat "A" sorozatú részvény, 4,11 százalék pedig "B" sorozatú részvény. Az "A" sorozatú részvényeket 2003-ban vezették be a Budapesti Értéktőzsdére.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!