Drágul az OTP, száguld a Pannergy

A hosszú szünet után tempós erősödéssel indult az év utolsó kereskedési napja a BÉT-en.
Napi.hu, 2013. december 30. hétfő, 10:26
Fotó: Napi.hu

A BUX negyed 11-kor 1,3 százalékos többlettel 18 569 pontnál járt. A vezető részvények között a prímet az 1,6 százalékkal dráguló OTP vitte, de hasonló teljesítményt nyújtott a 4388 forinton forgó Richter is, miközben a Telekom 1 százalékkal 314, a Mol 0,5 százalékkal 14 430 forintra emelkedett.

A börzén a legtempósabb erősödést a Pannergy mutatta fel, árfolyama 11,5 százalékkal 350 forintra ugrott azután, hogy még december 23-án közölte, hogy a tulajdonában álló DD Energy Kft. december 20-án 17 éves hőszállítási szerződést kötött a Audi Hungaria Motor Kft.-vel. A szerződés - amely további 15 évvel meghosszabbítható - értelmében a DD Energy geotermikus forrású hőenergiát szállít az Audi győri gyáregységeinek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homeros, 2013.12.30 12:22

@bandesz: a pannergy halott cég...

én fhb-ban ülök, nyakig, ott valami van a háttérben, amiről még nem tudok...
jó ez a xetra, külföldről is lehet kereskedni a magyar papírokkal... forint is gyengül, tripla haszon...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bandesz, 2013.12.30 12:05

na fiuk most lehet betarazni a pannergy opciokbol de csak az ugorjon bele aki evekben gondolkozik
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html