A délelőtti ingadozást követően 11 200 közelében tetőzött a BÉT indexe 11 óra körül, majd kisebb kilengésekkel tarkított süllyedésbe váltott, de így is elmozdult a mélypontról. A BÉT összforgalma mintegy 12 milliárd forintot tett ki.

Az OTP Bank részvénye 6,6 milliárd forintot némileg meghaladó forgalomban 2330 forintig drágult, vagyis 10 forintot tudott a csütörtöki záróárhoz képest "magára szedni".

A Mol-papír szintén 0,4 százalékkal, 35 forinttal 8790 forintra drágult, az olajcég részvényeivel közel 2,1 milliárd forint értékben kereskedtek.

Az MTelekom részvénye 1,9 százalékkal 531 forintra drágult, miközben nem egészen 1,4 milliárd forint értékben születtek rá kötések.

A Richter értékpaprjának ára 1 százalékkal, 250 forinttal 24 500 forintra emelkedett; a gyógyszergyár részvényeivel 1,8 milliárd forintot meghaladó forgalomban kereskedtek.

Jelentős, 4 százalék fölötti drágulást ért el a Danubius papírja is, amely csekély forgalomban 4735 forinton zárt. Közel 1 százalékkal drágult a Rába értékpapírja, így 656 forintos árfolyamon zárt, a forgalma nagyjából megegyezett a Danubiuséval.


Pénteken alig volt olyan részvény a pesti parketten, amelyiknek árfolyama gyengült volna, igaz, a nyereségek is a kisebb tartományokban mozogtak. A kevés pirosban záró papír közül kiemelendő az Orco-részvény, amelyik tudomást nem véve a trendről pénteken is 9 százaléknál nagyobb mértékben gyengült minimális forgalomban.

A Richter szektortársa, az Egis 1,8 százalékot veszített részvénye árfolyamából 73 millió forintos forgalomban, amely így 10 500 forinton állt záráskor. Az FHB papírja is olcsóbb lett 1,8 százalékkal, nem egészen 30 milliós forgalomban 651 forinton állt a kereskedés befejezésekor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!