A mutató mínuszból indult, ezután azonban hamar a pénteki záróérték fölé emelkedett, és zárásig fölötte is maradt. A forgalom 25 milliárd forint volt. A blue chipek közül csupán az OTP nem tudott erősödni, jegyzése a délelőtt folyamán 9600 forint fölé emelkedett, onnan azonban visszacsúszott, és az utolsó részvények már a 0,2 százalékos veszteséget jelentő 9519 forinton cseréltek gazdát. A legjobban a Mol szerepelt, árfolyama több mint tízmilliárd forintos forgalom mellett 0,8 százalékkal 28 520 forintra emelkedett. Ellentétes irányba mozdultak el a gyógyszerszektor szereplői, a Richter 0,6 százalékkal 38 740 forintra drágult, miközben az Egis értékének 1,7 százalékát elveszítette, és 22 705 forinton fejezte be a kereskedést. A nap nagy részében a negatív tartományban kereskedtek a Magyar Telekom részvényeivel, a zárószakaszban érkező vételi megbízásoknak köszönhetően viszont 965 forinton zárt, ami 0,5 forintos erősödést takart. A BUMIX folyamatos esést követően 2,4 százalékos mínuszban, 3427 ponton állapodott meg, ami nagyrészt a Rába és a Pannonplast zuhanásának volt betudható. A győri cég részvényei óriási, közel 2,5 milliárd forintos forgalom mellett 9,4 százalékkal 1986 forintra szakadt, folytatva a múlt heti negatív tendenciát - reggel még 2189 forinton is megfordult a jegyzés. A Pannonplast tulajdonosai megközelítőleg feleekkora veszteséggel megúszták, részvényük 4,9 százalékkal 7605 forintra gyengült. Szintén jelentősen esett a Fotex, a Synergon és az Econet árfolyama, mind a három részvény több mint három százalékkal lett olcsóbb.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!