A Deutsche Telekom a 28 milliárd forint nagyságú hitelt 2005. március 22-től biztosítja a Matáv részére. A további kisebbségi részesedések megszerzése várhatóan a Matáv által termelt készpénzből kerül majd finanszírozásra. A változó kamatozású hitel 2009. októberben jár le, a kamat nagysága 34 bázispont a 6 hónapos BUBOR felett. A Matáv jelenleg a Standard&Poor's hitelminősítőnél A-, a Moody'snál Baa1 hitelbesorolással rendelkezik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!