A piac jelentős emelkedéssel ünnepelte a délelőtt folyamán az amerikai tpzsdék előző napi emelkedését, s azt, hogy esély nyílt a görög adósságproblémák kezelésére, a lelkesedés azonban délutánra alaposan lehervadt, s a kereskedés utolsó órájában durva eladási hullám után oda került vissza a BUX, ahonnan indult.Az index 20 660 ponton zárt, 360 ponttal a nap közepén beállított 21 027 pontos csúcsa alatt.


Az OTP-t a kereskedés zárása előtt 5250 forintra, az előző napi zárószintre küldték vissza, ami azt jelenti, hogy az utolsó fél órában közel 100 forinttal esett a bankpapír árfolyama. A bankpapaír forgalm nem volt kiemelkedően magas, valamivel meghaladta a 14 milliárd forintot, ez kevesebb mint fele a mőlt hétan a nagyobb eladási hullámban tapasztaltnak.


A Mol is megszenvedte a nap végén eluralkodó pesszimzmust, az olajipari részvény 17 645 forintois napi csúcsáról hullott 17 145 forintig, ezzel mínuszban zárt, vesztesége 1,18 százalékos. A piac nagy betege, a Magyar Telekom még a korábban letört támasz szintet sem tudta nap közben visszatesztelni, 695 forintig jutott árfolyama, innen több mint két és fél százalékot esve 680 forintig szánkázott. A Richter viszont remekelt, a gyorsjelentését tegnap közlő gyógyszercég részvényei közel 2,5 százalékos pluszban, 41 500 forinton zártak. A Richter példáján fellelkesült vevők 1900 foprintig is felrántották az Egist, azonban a nap végén elfogyott a lendület, s a kisebbik gyógyszerpapír visszament oda ahonnan jött, 18 405 forintra.


Az FHB jobban állta a sarat az OTP-nél, a kisebbik bank részvényei 15 forinttal, 1340 forintra dárgultak. Remekelt a Fotex, az ingatlancég részvényei több, mint 3 százalékkal emelkedtek viszonylag mérsékelt forgalom mellett. A nap nyertese a 6,5 százalékkal melkedő Graphisoft Park lett, a papírok 833 forintot értek a piac zárásakor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!