Az amerikai szabályozásnak megfelelően a 100 millió dollárnál többet kezelő befektetőknek évente négyszer nyilvánossá kell tenniük értékpapír- és részvénytulajdonaikat.

Ezekből számos piaci átrendeződésre derül fény. Warren Buffett, a Berkshire Hathaway tulajdonosa például távozó befektetési igazgatója, Lou Simpson javára mondott számos kisebb cégbeli pozíciójáról, és 5 százalékkal csökkentette Wells Fargo részesedését is - írja a Wall Street Journal.

A Bank of New York Mellonban ugyanakkor 52 millió dolláros részesedést vásárolt az "omahai bölcs", amivel hozzájárult a részvény 1,9 százalékos erősödéséhez.

Soros György (képünkön) 312,6 millió dollárra növelte növelte tulajdonrészét a hírhedt élelmiszeripari-biotechnológiai cégben, a Monsantóban, és növelte pozícióit a telekommunikációs óriás AT&T-ben is – csökkentette azonban aranyvállalatokbeli tulajdonát, összhangban nyilatkozataival, miszerint úgy véli, jelenleg az arany árszintje a legnagyobb buborék a világgazdaságban.

Az ismert fedezeti alapkezelő, John Paulson csökkentette az amerikai pénzügyi szektorbeli tulajdonát: az előző jelentésben szereplő 1,1 millió Goldman Sachs-részvénye a hétfői listán már egyáltalán nem szerepel, de csökkentette a Citigroup és JP Morgan Chase-tulajdonrészét is.

Paulson eladta Exxon Mobil és Devon Energy részvényeit is, ezzel szemben részesedését szerzett a Genyzyme-ben, az Andarkóban és a Symantecben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!