A magasabb bevétel mellett jelentősen nőttek a költségek is, az anyagjellegű ráfordítások 108 százalékkal emelkedtek. A társaság üzemi szinten 197 millió forintos veszteséget termelt, szemben a 2005-ös év első félévét jellemző 70 millió forintos mínusszal. Az üzemi veszteséget az egyéb bevételek és a jelentős - több mint 180 millió forintos - pénzügyi eredmény kompenzálta, így a társság 9,7 millió forintos adózás előtti eredményt ért el. Az adózott eredmény 2006 első felében 67,8 millió forint volt. A társaság eredménykimutatásában az adózott eredményhez vezető - 52,5 millió forintos - jövedelemadó sor a jövőben várhatóan megtérülő elhatárolt veszteség későbbiekben való realizálásából adódó társasági adómegtakarítást mutatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!