A BUX késő délelőttig a pozitív tartományokban tántorgott, majd péntek délutánra végleg leszédült a mélybe, egy órával zárás előtt már 1,6 százalékos veszteséget mutat. Az irányadó index napon belüli mélypontját az OTP beöntését követően 10 177-nél lelte meg, ettől mindössze 41 ponttal sikerült elszakadnia.

Az OTP részvények árfolyama meredek fordulatot vett koradélután; az addig rendre az 1600-as tartományban forgó papírt egészen 1528 forintig nyomták le koradélután. Később ugyan egy pillanatig ismét levegőhöz jutott, délután háromra megint 1 százalékos árfolyam-vesztéséggel jegyezték1545 forinton.

A Richter, amely a nap nagy részét a zöldben töltötte két órát is eltöltött a mélyben, egészen 24 210 forintig apadó árfolyammal, ám zárás előtt egy órával ismét pluszban volt. 24 600 forintos részvényenkénti jegyzése 0,4 százalékos emelkedést jelentett a csütörtöki záróárához viszonyítva.

A Mol és a Magyar Telekom egy pillanatra sem tudott kitörni a mínuszok szorításából. Előbbi 2,9, utóbbi 2,7 százalékos veszteséget mutatott fél négykor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!