Egész nap az OTP húzta felfelé a tőzsdét

Komoly erősödéssel fejezte be a 2013-as év első kereskedési napját a BUX index, mely főleg az OTP több mint két százalékos ugrásának köszönhette a jó hangulatot. A többi vezető papír is javítani tudott, a forgalom viszont továbbra is siralmasan alacsony.
Beke Károly, 2013. január 2. szerda, 17:17
Fotó: Napi.hu

A BUX index 18429 ponton fejezte be a szerdai kereskedést, ez 1,7 százalékkal volt magasabb a tavalyi utolsó záróértéknél. A forgalom ma is siralmasan alacsony volt, csak az OTP-ben volt tapasztalható érdemi érdeklődés.

A vezető részvények közül a bankpapír volt a nap nyertese, 4260 forintos jegyzése 2,7 százalékkal volt magasabb a múlt péntekinél. A Mol eközben 17915 forinton zárt, ami 0,9 százalékos drágulásnak felelt meg, míg a Magyar Telekom 384 forintos árfolyama 2,4 százalékkal volt magasabb a 2012 véginél.

A gyógyszergyártók közül a Richter szerepelt jobban, hiszen 1,6 százalékkal 36780 forintig erősödött, miközben a szektortárs Egis 17 780 forintos jegyzése 1,1 százalékkal volt magasabb a pénteki zárásnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK